Stille Week 2023  

  

Stille week, 3 april – 8 april 2023

De 40 dagen tijd is begonnen. Wellicht bent u, ben jij hier op een bewuste manier mee bezig bijvoorbeeld door te vasten of een bepaald dagboek te volgen speciaal voor de 40 dagen tijd. Maar het kan ook zijn dat je er helemaal niet zo mee bezig bent, omdat je er niet speciaal iets mee hebt of omdat je buiten de zondagen om sowieso niet zoveel met het geloof bezig bent.

Soms hebben we het ook zo druk en worden we opgeslokt door “het dagelijkse leven”. Zorgen voor of om de kinderen, drukte op het werk, verjaardagen, verbouwingen, problemen met de gezondheid, worstelingen met psychische gesteldheid, geldzorgen of juist het bijhouden van je social media, volgen van netflixseries, tv-programma’s of online games. Maar misschien heb je juist wel veel tijd doordat je alleen bent, ziek bent, werkloos bent, maar is je hoofd en hart gevuld met verdriet, gemis, eenzaamheid, angst. Er kunnen zoveel dingen zijn die ons bezig houden en tijd en ruimte innemen die we misschien ook liever anders willen besteden…..

Soms kun je er zo naar verlangen om even stil te staan, tot rust te komen, te bezinnen, te mediteren, gewoon even stil te staan, stil te zijn en je te richten op God, te luisteren naar Jezus en je open te stellen voor Zijn Geest. Als u, als jij dat verlangen hebt maak daar dan tijd voor vrij in de agenda. Begin vandaag of morgen of als het lastig is om “zelf” te doen begin dan in de stille week met het bezoeken van de bijeenkomsten.

De stille week is juist zo’n week waarin je dat “stil zijn” en “stil staan” weer op kunt pakken.
Dit jaar is de stille week van 3 tot en met 8 april. Omringd door de palmzondag op 2 april en de paaszondag op 9 april.
In deze week worden er weer dagelijkse bijeenkomsten georganiseerd om even stil te staan…..stil te worden en je te richten op Jezus, onze Redder en Verlosser. De bijeenkomsten zijn van maandag tot en met zaterdag om 19.30 uur en zullen ongeveer een half uurtje duren. Op donderdag en vrijdag zullen de bijeenkomsten ongeveer een uurtje duren i.v.m. avondmaal en Goede Vrijdag.

Het thema van de stille week is dit jaar “Wie is Jezus?
Moeten we het daar nu nog over hebben denkt u misschien? Wie is Jezus? Dat weten we toch wel? Een uitgekauwd onderwerp? Misschien wel, maar toch….toch is het goed om opnieuw stil te staan bij Wie Hij is. Vanuit het Mattheus evangelie gaan we met Jezus op weg. Wie was Hij, wie is Hij?

Laat je opnieuw raken door Zijn liefde, verwonder u opnieuw over Zijn genade en sta stil……wees stil…..en stel je voor het eerst of opnieuw open voor Hem en wat Hij ons heeft te leren. En als u alles al weet, als jij alles al gehoord hebt, neem dan gerust iemand mee die Hem nog niet kent of die graag meer van Jezus wil horen. Want iedereen is welkom bij Hem!

Alle bijeenkomsten zijn live te bezoeken of te volgen via de livestream.